WHAT TIME IS IT....


Get your own Digital Clock

my hearts ...

my hearts ...

Sunday, January 12, 2014

F A M I L Y S


" I Miss You" ......... "I'm Sorry"........... "I Love YOu"....... "Thank You"

are the hardest thing to say when it come 2 your family ........ bcoz this word come from ur heart n our feeling never lie <3


p/s : sementara kita masih ada ibu dan ayah ...... beri lah mereka peluang merasa kebahagian memiliki kita, jgn apabila ayah dan ibu sdah kembali ke tempat asal kita baru d sesali segala perbuatan yg menguris hati ibu dn ayah......

F R I E N D S




“A friend is someone who knows all about you and still loves you.” 
― Elbert Hubbard 

You Coming Home !!!


Assalammualaikum w.b.t ............... 

my Puna must be home sick after a loooooooongg days, i miss her so much  ...... n finally she back for her sem holiday...... yeahhhhhh


hati rsa dup dap dup dap mau jumpa dia......  *mcm artis dah

punaaaaa..... wait 4 me with ur movie , 

Sunday, December 15, 2013







I AM WOMAN !!!

Aku yang dulu bukan yang sekarang ~


January  2011



October 2013

* utk kwn2, apapun akn terjadi dgn kita nnti....mana kita d tempatkn, dgn siapa kita bersama, dn utk apa/siapa kita berjaya kelak.....ingatlah bhwa org d sekililing kita yg jatuh dn bangun bersama kita, jgn sesali nasib kita sama ada baik atau kurang baik kerana Allah SWT itu tidak prnh tidur mndengar doa kita, agama yg mnjadi kebanggaan kita, ayah dan ibu menjadi idola kita, keluarga yg semangat kita, rakan2 yg peneman dikala susah mahupun senang dan mereka yg menjadi penonton sepanjang perjalanan kita menjadi manusia.

Friday, June 7, 2013

Moving On ..........

assalammualaiku w.b.t ..........

bahagianya rasa bila hati ini blum brsagkut dgn mna2 llaki ..... teda org suka hidup bersendirian , sedangkan tarzan msih berteman dgn gorila ...

              mngkin kini kecantikan sseorang sdah menjadi ukuran dlm pemilihan pasangan ... dan akhlak terpinggir jauh d tepi ...... ssungguhnya manusia diciptakn dgn satu perasaan iaitu mencintai keindahan , kita sendiri bila ke pasar akn memilih ikan yg cantik rupanya ... ibarat pepatah alah membeli menang memakai :)


             jgn rsau bgi sesiapa yg msih blum mmpunyai pasangan hati .... Allah memberi kehidupan manusia i2 secara berpasangan-pasangan cepat atau lambat i2 semua telah dirancang ...jgn bila putus cinta tak kira ditiggalkan , dipermainkan atau dah tak da cinta menangis meroyan sehingga ada yg snggup mencabut nyawa sendiri .... terlalu mahal harga jiwa dan raga ini utk diperdagangakan kpd mereka yg hnya melihat secara sebelah mata ....

           berfikir sebelum bertindak ..... jgn nak gelojoh2 melayari bahtera percintaan sbb hutang kita masih bnyak prlu dibayar kpd ibubapa , jasa dan pengorbanan ibubapa sememangnya tdak mampu dibalas dgn wang ringgit apa lagi dgn nyawa kita sendiri .... dgn masa yg diberikan kpd kita berusahalah menjdi sebaik-baik ank kpd mereka ......buatlah mereka bangga dan buktikan pd mereka bahawa mereka tidak menyesal melahirkn kita ke dunia ini ......

............MOVING ON !it's just a chapter in THE PAST .but don't close the book. JUST TURN THE PAGE


amyLina aFwanah <3

Tuesday, August 28, 2012

18 years old on 28/08/2012


Assalammualaikum w.b.t ....... lama sdah tdak mnjenguk blog nie , bkn lg berhabuk mcm teda oxigen sdah .................................



hari nie amylis sdah berumur 18 tahun .......  sesetngah org yg akn mncapai umur 18 thn suka benoorr , bgi amylis sndiri bila sdah mncapai umur 18 thn kurang suka akn pemikiran sprt i2 .....  adalh yg kata bila 18 thn ja dah boleh kluar mlm , joli sana joli sini  dn ada smpai kata umur gini dah boleh kawin .... wahhh besarnya angan2 ......

mngkin ada yg fikir org yg tak prnh ada fikiran mcm nie msih bole d kata ank bapa mama atau lbih kjam msih d bwh ketiak bapamama , whatever lah org nak kata apa .... yg pnting 1 ja , kita sntiasa ada batas2 stiap perlakuan yg kita lakukan seharian-harian nie ....

mau kata sdah cukup matang yg mmng lah blum ..... cari garam d dapur pun msih tanya mama , kita nie bkn stiap hari atau slamanya akn matang ...... kematangan i2 wujud bila kita sdah mmpelajari ssuatu prkara atau snng ceta kita dpt pngajaran dr apa yg sdah berlaku . i2 pndpt amylis lah .....


kematangan tdak akn terpancar d wajah , kematangan akn muncul dr sikap kita yg sntiasa optimis trhdp ssuatu prkara  * abaikan model tdak berbayar d ats*

kdang-kala rindu juga masa kanak2 .... klau duluuuu tym msih skolah rendah , terkasar sikit ckp dgn kwn2 adalah nak putus kwn smbil buat jari suruh belah *skill budak2 dulu* ..... tpy selang brapa minit , tba2 boleh baik .... al maklum lah terikat akn kata2 org tua ''sepa merajuk dia rugi''

bila sdah meningkat dewasa nie ... kdang2 sepatah kata yg kita ucapkan kat kwn2 boleh mencetuskan 1 evolusi dn akhirnya mnjadi revolusi .... kdang2 smpai post maki hamun d laman sosial , 

smua maklum , umur kita pun bkn dpt kita hnti .... ibarat mmberhentikan masa, mustahil manusia bole mmberhentikan masa wlaupun sedetik ....... masa trus berjln , tnpa kita sdah ...umur kita meningkat .... apabila kita sdar umur kita mningkat , kita akn terkenang akn msa lalu yg tlh kita lewati dulu ....

...........................................................................................................

smua akn jdi memori terindah buat diri ini ... smoga Allah memnjangkan umur kita agar kita dpt mngumpul sebrapa bnyak amalan d dunia ini utk kita bawa ke akhirat kelak . insyaallah ,

wassalam (:

Monday, May 28, 2012

orentasi lower 6 ........2012 (:

assalammualaikum .......


bila dtng malas aq update blog berkurun lah aq tdak update , tym bila masa idea aq melimpah rumah mcm kari ayam buatan chef wan aq pun berabis update perkara2 yg aq nak share kat korang .......

klau melodi ada ceta panas , propaganza ada ceta sensasi ..... aq ada ceta suam2 , yeahhhhhh ....... ole kerana sdah tamat sesi orentasi aq pun nak share lah gmbar2 kenangan aq tym orentasi ari 2 ....... ok kite layan gmbar ye , camera aq pun tak lah canggih sngat mcm canon Yuna .... tpy asal bole klik then kluar gmbar ok lah 2 ,


tym senaman bersama upper6 dn guru2 .... (:


acara sukaneka .....  besstttt lari2 , 


ahli kumpulan aq ......team 4 , paling manang ......


paling dpn tu leader kami .. popular dgn yell ayamas , thanks all of u ....


muka 2 trip cool nie....wakakaka


acara perebutan kelapa ....... hahahaha


ahli kumpulan.... dgn yell kami yg hebat , 


mudah2an hubungan sahabat ini dpt d teruskan tnpa ada perselisihan ...amin


x-classmate n new classmate , windu aq dgan yg teda berskolah sdah d sana ):


antara kwn2 yg ceria dn meriah....... 

kbai......assaalammualaikum


Tuesday, March 13, 2012

result .....


ADAKAH BENAR MINGGU DEPAN RESULT SPM KELUAR ..... baiklah , saya rasa sedikit takut...




YA ALLAH ..........berikanlah keputusan yg cemerlang dlm result SPM kami , jauhkan kami dr mnghampakan org tua kami ........AMIN 

Sunday, March 4, 2012

stairway 2 heaven ....


assalammualaikum ... sjak tamat sdah drama stairway 2 heaven versi korea , aq pun teda feel mau tgok drama2........................ ddk rmh termenung , tgok siling n fikir masa depan ... kdang2 jdi spy d rmh sndiri ....... walaupun bunyi burung bersiulan aq trus lari tgok apa yg brlaku.... ok fine , sbnarnya aq takut ..

ohhh sung ju opppa , aq rndu mau tgok kau jln mcm bos di iringi musik , dgn pakaianmu yg gah i2......buat hati aq cairrr ........... aq rndu mau tgok kau nangis , aq rndu bagaimana cara kau jaga jung su...aq rndu cara kau melihat ...... aq rndu smuanya ,


:) :) :)