WHAT TIME IS IT....


Get your own Digital Clock

my hearts ...

my hearts ...

Tuesday, August 28, 2012

18 years old on 28/08/2012


Assalammualaikum w.b.t ....... lama sdah tdak mnjenguk blog nie , bkn lg berhabuk mcm teda oxigen sdah .................................



hari nie amylis sdah berumur 18 tahun .......  sesetngah org yg akn mncapai umur 18 thn suka benoorr , bgi amylis sndiri bila sdah mncapai umur 18 thn kurang suka akn pemikiran sprt i2 .....  adalh yg kata bila 18 thn ja dah boleh kluar mlm , joli sana joli sini  dn ada smpai kata umur gini dah boleh kawin .... wahhh besarnya angan2 ......

mngkin ada yg fikir org yg tak prnh ada fikiran mcm nie msih bole d kata ank bapa mama atau lbih kjam msih d bwh ketiak bapamama , whatever lah org nak kata apa .... yg pnting 1 ja , kita sntiasa ada batas2 stiap perlakuan yg kita lakukan seharian-harian nie ....

mau kata sdah cukup matang yg mmng lah blum ..... cari garam d dapur pun msih tanya mama , kita nie bkn stiap hari atau slamanya akn matang ...... kematangan i2 wujud bila kita sdah mmpelajari ssuatu prkara atau snng ceta kita dpt pngajaran dr apa yg sdah berlaku . i2 pndpt amylis lah .....


kematangan tdak akn terpancar d wajah , kematangan akn muncul dr sikap kita yg sntiasa optimis trhdp ssuatu prkara  * abaikan model tdak berbayar d ats*

kdang-kala rindu juga masa kanak2 .... klau duluuuu tym msih skolah rendah , terkasar sikit ckp dgn kwn2 adalah nak putus kwn smbil buat jari suruh belah *skill budak2 dulu* ..... tpy selang brapa minit , tba2 boleh baik .... al maklum lah terikat akn kata2 org tua ''sepa merajuk dia rugi''

bila sdah meningkat dewasa nie ... kdang2 sepatah kata yg kita ucapkan kat kwn2 boleh mencetuskan 1 evolusi dn akhirnya mnjadi revolusi .... kdang2 smpai post maki hamun d laman sosial , 

smua maklum , umur kita pun bkn dpt kita hnti .... ibarat mmberhentikan masa, mustahil manusia bole mmberhentikan masa wlaupun sedetik ....... masa trus berjln , tnpa kita sdah ...umur kita meningkat .... apabila kita sdar umur kita mningkat , kita akn terkenang akn msa lalu yg tlh kita lewati dulu ....

...........................................................................................................

smua akn jdi memori terindah buat diri ini ... smoga Allah memnjangkan umur kita agar kita dpt mngumpul sebrapa bnyak amalan d dunia ini utk kita bawa ke akhirat kelak . insyaallah ,

wassalam (:

Monday, May 28, 2012

orentasi lower 6 ........2012 (:

assalammualaikum .......


bila dtng malas aq update blog berkurun lah aq tdak update , tym bila masa idea aq melimpah rumah mcm kari ayam buatan chef wan aq pun berabis update perkara2 yg aq nak share kat korang .......

klau melodi ada ceta panas , propaganza ada ceta sensasi ..... aq ada ceta suam2 , yeahhhhhh ....... ole kerana sdah tamat sesi orentasi aq pun nak share lah gmbar2 kenangan aq tym orentasi ari 2 ....... ok kite layan gmbar ye , camera aq pun tak lah canggih sngat mcm canon Yuna .... tpy asal bole klik then kluar gmbar ok lah 2 ,


tym senaman bersama upper6 dn guru2 .... (:


acara sukaneka .....  besstttt lari2 , 


ahli kumpulan aq ......team 4 , paling manang ......


paling dpn tu leader kami .. popular dgn yell ayamas , thanks all of u ....


muka 2 trip cool nie....wakakaka


acara perebutan kelapa ....... hahahaha


ahli kumpulan.... dgn yell kami yg hebat , 


mudah2an hubungan sahabat ini dpt d teruskan tnpa ada perselisihan ...amin


x-classmate n new classmate , windu aq dgan yg teda berskolah sdah d sana ):


antara kwn2 yg ceria dn meriah....... 

kbai......assaalammualaikum


Tuesday, March 13, 2012

result .....


ADAKAH BENAR MINGGU DEPAN RESULT SPM KELUAR ..... baiklah , saya rasa sedikit takut...




YA ALLAH ..........berikanlah keputusan yg cemerlang dlm result SPM kami , jauhkan kami dr mnghampakan org tua kami ........AMIN 

Sunday, March 4, 2012

stairway 2 heaven ....


assalammualaikum ... sjak tamat sdah drama stairway 2 heaven versi korea , aq pun teda feel mau tgok drama2........................ ddk rmh termenung , tgok siling n fikir masa depan ... kdang2 jdi spy d rmh sndiri ....... walaupun bunyi burung bersiulan aq trus lari tgok apa yg brlaku.... ok fine , sbnarnya aq takut ..

ohhh sung ju opppa , aq rndu mau tgok kau jln mcm bos di iringi musik , dgn pakaianmu yg gah i2......buat hati aq cairrr ........... aq rndu mau tgok kau nangis , aq rndu bagaimana cara kau jaga jung su...aq rndu cara kau melihat ...... aq rndu smuanya ,


:) :) :)

Thursday, February 2, 2012

H A N G O U T .......

2 Feb 2012 , should be day to my best friend PUNA , plan dr 2 mnggu lps utk bgi kejutan hari jadi .... tpy syng aq n eda yg terkejut  dgn berita tergempar (puna did'nt come)

1stly sedih gyla sbb smua plan mcm hncur berkecai ...
2ndly pening2 sdah sbb krul n de geng blum smpai rmh eda ..
3rdly , take a breath ...... n akhirnya dorang smpai juga rmh eda ...... kasi ikhlas ja apa yg sdah terjadi (kita mampu merancang tpy Allah yg menentukan)

sdah dorang (krul, teddy , arfan , afi n sarra ) smpai kami pun blum msak apa2 , baru aq msak lps dorang smpai .. menu kmarin simple ja .... mee , sosej , roti paun , kek n air orange ...nsib dorang eda n sarra ada tolong2 juga , saya akn pning bila msak sorang2 ......tpy llaki ddk, mkn , main angry bird, tgok tv .... tpy besa lh llaki kn 

let see some pic :) 


lokasi memasak ..... sorry dapur kau jdi kotor ole ku eda ,


nsib arfan ada keta , so snng lh kesana kemari ..... besttt 


dorang ddk , kami hidang makan .... dorang mkn kami still hidang mkann


bole jdi suri rumah sdah......hehehe


kek utk Puna ... HB PUNA !


HAHA , afi terharu kunun .... 


after jump ..... , tak mnjadi ....


take some pic , 


adlie got a ketam ....  , 


I just us them (eda n adli) as my background , HAHA


credit 4 sarra coz take this amazing pic , 


credit 4 me..... HAHA 

playground ,.... besttt 


me n sarra ... <3 


i look 2 serious ...... 


sweet moment ......... love it ,


hehehe .........

sbnarnya gmbar yg kami ambil hmpir 100 lbih ...... tpy ini antara yg terbaikkkk, kunun ....... 

see u next tym .......... 

Saturday, January 14, 2012

ilmuku ku kongsi bersama ......


kini aku telah bergelar seorang pendidik .......walaupun SPM pun blum lpas , tpy aku rasa tenang dpt berkogsi ilmuku kpd generasi muda ..... 


8.30 - 10.30 pg aku tdi mngajar kanak2 darjah 3 dn 4 subjek math ..... , mula2 rasa kekok sbb risau yg mereka tdak memahami apa yg aku ajari ....... tpy syukurlah smua baik2 saja stakat ini , ada yg kata math nie susah dn smpat escape klas aku tdi ...... tpy aku ada skill tersndiri utk dorang minat bljar math ..., they look so cute ..... aku kata pnggil kakak pun bole cikgu pun bole .... (tpy dlm hati panggil kakak lh nmapk muda sikit..hehe) tpy dorang pnggil aku cikgu ....... yahhh ,(nada bangga) 

tpy yg buat aku pening dn loading beberapa saat bila dorang serentak pnggil aku cikgu ....... aku bingung dn terus tgok kak nying ( majikan aku) dlm hati aku , begini kah rasanya bila ank2 murid respon apa yg kita ajar .... dn dlm masa 2 jam tu , aku tak bnyak duduk .... wahhhhh (nada bangga lg) slalunya 10 minit aku berdiri pun mcm lenguh sdah kaki aku

yg aku happy ......aku bole ingat nama dorang tnpa ada ckp KAU DN AKU ..... ,nie senarai nama student aku utk subjek math ....

1) FAIZUL (antara yg terpndai , sbb darjah 4)

2) JOEL ( cute a2 rasa budak nie bila aku tgok dia , dia tatap mata aku ....aku malu ...grrrr)

3) ZAWANAH ( yahh , sngat muslimah ... ayu2 , suara dia kcil dn kira ok dlm math)

4) NURUL (dia nmpak malas tdi , tpy skly aku kasi kluar pen2 aq yg warna warni .... dia enjoy kira math )


i2 subjek math ....... subjek sains tdi dr jam 10.30 - 12.30tgh (aq teda makan tdi dn pnyakit aku dtg bila aku teda mkn )
 pelajar aku utk subjek nie 2 org setakat nie :

1) AMIRUL (bkn TEDDY) -darjah 4 
- mula2 takut dgn aku , skly aku puji2 dia wahhhh ..... (nada bangga lg)

2) SYAMIMI -darjah 5
- nie antara pelajar yg aku takut , bkn takut apa.......rsau aku ,dia inda paham bahasa aku ....taulah aku nie pndai blurr sndiri ........ 

kira sakit aku mau baik sdah tdi ...... skly terlmpau menerangkan suara aku jdi sarut dn hilang kemampuan utk meneriak adik aq d rmh .....HAHAHAHA 

knpa aku tdak ajar dorang hari2 ahhh ............bole juga aku lupakan smua kesediahan aku , serius tdi tym ajar dorang  .............. sorang kawan aku pun aku inda ingat , bertapa berkesannya ... tak sabar tnggu mnggu dpn ..

-xoxo-

SAKARATUL MAUT .....


assalammualaikum warga blogger ....., aku kini meniti hari mnunggu ajal mnjemputku ..... aku kdang kala terfikir adakah cukup bekalan utk aku bawa d alam sana ...... , aku berdoa kpd Allah S.W.T agar  mmberi kesempatan pd aku utk mngumpul lbih bnyak amal ibadat ..... sakaratul maut tdak mengejar manusia , tpy ianya tunggu ketibaan kita bila2 saja ......... mngkin aku terlalu leka dgn mainan dunia hingga lupa bahawa ajalku tdak lama lg ,

aku kini cuba berbakti pd orang tua ku , mngkin tdak sebesar pengorbanan mereka tpy aku sdah berusaha ... jika waktuku tdak sempat berbakti pd mereka ....., ku harap adik beradikku yg lain mampu berbakti lbih dr yg aku harapkan...... doaku seringku selitkan agar kami mnjadi ank yg soleh dn soleha ..., aku memohon agar kami dpt berbakti kpd orangtua kami dn tdak mnjadi anak derhaka ........kerana anak derhaka tdak akn dpt mencium bau-bau syurga ..... inalillahi ...

aku berharap stiap kesalahan dn dosa yg telah aku lakukan pd kaum manusia sblm ini dpt d maafkan , mngkin tanpa aku sdar mulutku telah menguris hati orang , gayaku telah mnyakitkan hati org ... pakaian ku telah menyakitkan mata org ......


maut bila2 saja mnjemput kita .... bahkan ketika anda membaca post saya ini , tiada yg mustahil bgi Allah S.W.T ...... bila, dmana dn bagaimana cara kita pergi sdah d atur yg ESA  ...... 


Saturday, January 7, 2012

2011 END ....... 2012 BEGIN .....

assalammualaikum warga bloger ....  ptg nie baru mandi wajib , sepa yg blum mandi tu harap jgn d perlmbat-lmbatkn sbb berdosa klau kita sngaja memperlmbatkn mandian wajib tau ..

HAPPY NEW YEAR buat kalendar org putih , saya berasa diri saya msih blum smpurna mnjadi seorg muslim sbb kalendar org putih saya bole ingat sdangkn saya org islam tpy tak ingat tarikh dlm kalendar islam ....... bertapa jahilnya kita , kita msih lg d jajah oleh org mat saleh ..eh saya ckp mat saleh ? yeahhh , kita msih d jajah ole org2 justin bieber..... 

ok , kembali ke laptop ( trademark tukul , tgoklh BKN 4 MATA channel 141) HAHA

smua org akn tanam azam dorang stiap thn , saya pun sama juga.....
azam saya stiap thn akn sntiasa sama ayat ja mngkin berubah ...... ''saya akan belajar lbih bersungguh-sngguh berbanding thn lalu'' , ''i will be de best'' ...... how boring to have this kind of hope , please change it ...

ok  thn nie saya mau berazam  .....  '' BE WHAT YOU WANT 2 BE'' how ?? but not be bad girl ,