WHAT TIME IS IT....


Get your own Digital Clock

my hearts ...

my hearts ...

Saturday, January 14, 2012

ilmuku ku kongsi bersama ......


kini aku telah bergelar seorang pendidik .......walaupun SPM pun blum lpas , tpy aku rasa tenang dpt berkogsi ilmuku kpd generasi muda ..... 


8.30 - 10.30 pg aku tdi mngajar kanak2 darjah 3 dn 4 subjek math ..... , mula2 rasa kekok sbb risau yg mereka tdak memahami apa yg aku ajari ....... tpy syukurlah smua baik2 saja stakat ini , ada yg kata math nie susah dn smpat escape klas aku tdi ...... tpy aku ada skill tersndiri utk dorang minat bljar math ..., they look so cute ..... aku kata pnggil kakak pun bole cikgu pun bole .... (tpy dlm hati panggil kakak lh nmapk muda sikit..hehe) tpy dorang pnggil aku cikgu ....... yahhh ,(nada bangga) 

tpy yg buat aku pening dn loading beberapa saat bila dorang serentak pnggil aku cikgu ....... aku bingung dn terus tgok kak nying ( majikan aku) dlm hati aku , begini kah rasanya bila ank2 murid respon apa yg kita ajar .... dn dlm masa 2 jam tu , aku tak bnyak duduk .... wahhhhh (nada bangga lg) slalunya 10 minit aku berdiri pun mcm lenguh sdah kaki aku

yg aku happy ......aku bole ingat nama dorang tnpa ada ckp KAU DN AKU ..... ,nie senarai nama student aku utk subjek math ....

1) FAIZUL (antara yg terpndai , sbb darjah 4)

2) JOEL ( cute a2 rasa budak nie bila aku tgok dia , dia tatap mata aku ....aku malu ...grrrr)

3) ZAWANAH ( yahh , sngat muslimah ... ayu2 , suara dia kcil dn kira ok dlm math)

4) NURUL (dia nmpak malas tdi , tpy skly aku kasi kluar pen2 aq yg warna warni .... dia enjoy kira math )


i2 subjek math ....... subjek sains tdi dr jam 10.30 - 12.30tgh (aq teda makan tdi dn pnyakit aku dtg bila aku teda mkn )
 pelajar aku utk subjek nie 2 org setakat nie :

1) AMIRUL (bkn TEDDY) -darjah 4 
- mula2 takut dgn aku , skly aku puji2 dia wahhhh ..... (nada bangga lg)

2) SYAMIMI -darjah 5
- nie antara pelajar yg aku takut , bkn takut apa.......rsau aku ,dia inda paham bahasa aku ....taulah aku nie pndai blurr sndiri ........ 

kira sakit aku mau baik sdah tdi ...... skly terlmpau menerangkan suara aku jdi sarut dn hilang kemampuan utk meneriak adik aq d rmh .....HAHAHAHA 

knpa aku tdak ajar dorang hari2 ahhh ............bole juga aku lupakan smua kesediahan aku , serius tdi tym ajar dorang  .............. sorang kawan aku pun aku inda ingat , bertapa berkesannya ... tak sabar tnggu mnggu dpn ..

-xoxo-

SAKARATUL MAUT .....


assalammualaikum warga blogger ....., aku kini meniti hari mnunggu ajal mnjemputku ..... aku kdang kala terfikir adakah cukup bekalan utk aku bawa d alam sana ...... , aku berdoa kpd Allah S.W.T agar  mmberi kesempatan pd aku utk mngumpul lbih bnyak amal ibadat ..... sakaratul maut tdak mengejar manusia , tpy ianya tunggu ketibaan kita bila2 saja ......... mngkin aku terlalu leka dgn mainan dunia hingga lupa bahawa ajalku tdak lama lg ,

aku kini cuba berbakti pd orang tua ku , mngkin tdak sebesar pengorbanan mereka tpy aku sdah berusaha ... jika waktuku tdak sempat berbakti pd mereka ....., ku harap adik beradikku yg lain mampu berbakti lbih dr yg aku harapkan...... doaku seringku selitkan agar kami mnjadi ank yg soleh dn soleha ..., aku memohon agar kami dpt berbakti kpd orangtua kami dn tdak mnjadi anak derhaka ........kerana anak derhaka tdak akn dpt mencium bau-bau syurga ..... inalillahi ...

aku berharap stiap kesalahan dn dosa yg telah aku lakukan pd kaum manusia sblm ini dpt d maafkan , mngkin tanpa aku sdar mulutku telah menguris hati orang , gayaku telah mnyakitkan hati org ... pakaian ku telah menyakitkan mata org ......


maut bila2 saja mnjemput kita .... bahkan ketika anda membaca post saya ini , tiada yg mustahil bgi Allah S.W.T ...... bila, dmana dn bagaimana cara kita pergi sdah d atur yg ESA  ...... 


Saturday, January 7, 2012

2011 END ....... 2012 BEGIN .....

assalammualaikum warga bloger ....  ptg nie baru mandi wajib , sepa yg blum mandi tu harap jgn d perlmbat-lmbatkn sbb berdosa klau kita sngaja memperlmbatkn mandian wajib tau ..

HAPPY NEW YEAR buat kalendar org putih , saya berasa diri saya msih blum smpurna mnjadi seorg muslim sbb kalendar org putih saya bole ingat sdangkn saya org islam tpy tak ingat tarikh dlm kalendar islam ....... bertapa jahilnya kita , kita msih lg d jajah oleh org mat saleh ..eh saya ckp mat saleh ? yeahhh , kita msih d jajah ole org2 justin bieber..... 

ok , kembali ke laptop ( trademark tukul , tgoklh BKN 4 MATA channel 141) HAHA

smua org akn tanam azam dorang stiap thn , saya pun sama juga.....
azam saya stiap thn akn sntiasa sama ayat ja mngkin berubah ...... ''saya akan belajar lbih bersungguh-sngguh berbanding thn lalu'' , ''i will be de best'' ...... how boring to have this kind of hope , please change it ...

ok  thn nie saya mau berazam  .....  '' BE WHAT YOU WANT 2 BE'' how ?? but not be bad girl ,